"Παράθυρο΄΄ για μετεγγραφές φοιτητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ~ Παιδεία-Gate

13 Σεπτεμβρίου 2012

"Παράθυρο΄΄ για μετεγγραφές φοιτητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Κατ’ εξαίρεση μεταγραφές φοιτητών με κοινωνικά κριτήρια ζητούν με επιστολή τους τέσσερις βουλευτές της ΝΔ «εξαιτίας των έκτακτων οικονομικών συγκυριών». Σύμφωνα δε με τους βουλευτές ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε να «εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να ικανοποιήσει την πρότασή τους».

Συγκεκριμένα οι κ.κ. Θεόδωρος Σολδάτος, Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας και η κυρία Άννα Ασημακοπούλου προτείνουν να δθεί δυνατότητα μετεγγραφής, κατ’ εξαίρεση του ισχύοντος πλαισίου:


Α. Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις κατά τις οποίες προκύπτουν εξαιτίας σπουδών, περισσότερα των δύο (2) σπιτιών ανά οικογένεια κα εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 45.000 ή εναλλακτικά τις 60.000 ευρώ.

Β. Σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας τουλάχιστον εκ των γονέων δεν εργάζεται ή /και το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ.

Γ. Στους πολύτεκνους φοιτητές, με την προϋπόθεση ότι τα μόρια εισαγωγής του υποψηφίου, είναι τουλάχιστον ίσα με τα μόρια του τελευταίου εισαγόμενου με τη γενική σειρά επιτυχίας, στo αντίστοιχο τμήμα με τη χαμηλότερη βάση σε ολόκληρη την επικράτεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου